Fjernvarmen kommer desværre ikke til Vesterled

Fjernvarmen kommer desværre ikke til Vesterled

20. februar 2024

Fjernvarmen kommer desværre ikke til Vesterled

Manglende tilmeldinger i Vesterled betyder, at vi desværre ikke kan tilbyde fjernvarme til alle i området.

For få har tilmeldt sig fjernvarmen

Derfor kan vi desværre ikke tilbyde fjernvarme til alle de interesserede forbrugere, som allerede havde underskrevet en fjernvarmeaftale i området.

Den vigtigste forudsætning, når man udruller en kollektiv varmeløsning som fjernvarme, er, at vi er nok til at deles om udgifterne. Derfor skal en vis andel af borgerne tilmelde sig.

 

Vi skulle bruge 50 procent tilsluttede boliger, men fik ikke nok

I Vesterled lød det magiske tal på 50 procent. Men desværre opnåede vi kun at få underskrevne leveringsaftaler fra omkring 37 procent af forbrugerne, og derfor er det økonomisk set ikke muligt for os at rulle fjernvarmen ud i området.

Og det ærgrer bestyrelsesformand Ole Jæger Gatten, at man har været nødsaget til at tage beslutningen. Han beklager særligt overfor de forbrugere, som har ønsket fjernvarme, men altså må finde en anden løsning.

- Økonomien i et fjernvarmeprojekt skal balancere, så fjernvarmen ikke bliver for dyr – hverken for de nye eller de eksisterende forbrugere. Det er virkelig ærgerligt, at vi ikke kan få forbrugerne med, for det er et godt projekt. Vi tror på, at fjernvarmen er den bedste løsning for forbrugerne på den lange bane, siger han og konstaterer:

- Men vi må acceptere, at der lige nu desværre ikke er den nødvendige opbakning i Vesterled. Det er situationen, og den arbejder vi nu ud fra.

 

Hvad sker der i fremtiden?

Vi stopper nu projektarbejdet med udvidelse af fjernvarme til Vesterled. Vi forventer desværre ikke umiddelbart at kunne tilbyde fjernvarme til alle i området i fremtiden.