Frist Brøndby Strand syd for jernbanen forlænges

Fristen for Brøndby Strand syd for jernbanen forlænges

2. maj 2024

Brøndby Fjernvarme forlænger tilmeldingsfristen for Brøndby Strand syd for jernbanen

Brøndby Fjernvarme har besluttet at forlænge tilmeldingsfristen for området Brøndby Strand syd for jernbanen til den 31. maj 2024.

Beslutningen skyldes den store interesse, som projektet har mødt blandt beboerne i området.

"Vi er meget glade for den positive modtagelse, vores projekt har fået," siger Erik Skalka, driftsleder hos Brøndby Fjernvarme. "Interessen den seneste uge har simpelthen oversteget vores forventninger, og derfor har vi valgt at give lidt mere tid, så endnu flere kan nå at tilmelde sig."

Pr. 1. maj 2024 har Brøndby Fjernvarme behandlet 389 underskrevne leveringsaftaler for området syd for jernbanen. Dertil kommer et større antal aftaler, som endnu ikke er blevet behandlet. Den nuværende tilslutningsprocent ligger på 37,4%, og målsætningen er mindst 50% eller 519 underskrevne aftaler, før projektet kan igangsættes.

"Vi er meget tilfredse med den store opbakning til projektet og ser frem til at kunne levere grøn fjernvarme til endnu flere borgere i Brøndby Strand," udtaler bestyrelsesformand Ole Jæger Gatten.

Med den forlængede frist er der mere tid til, at interesserede borgere kan undersøge mulighederne for at skifte til fjernvarme og sende deres underskrevne aftaler ind til Brøndby Fjernvarme.

 

Kommunen bakker op

Flere borgere, som bor i Brøndby Stand syd for jernbanen og har naturgas- eller oliefyr, har modtaget brev i e-Boks fra Brøndby kommune.

Her opfordrer de borgerne til at skifte varmekilde fordi man i Folketinget er blevet enige om, at naturgas og olie skal udfases i boligerne i løbet af få år. Det skal ske for klimaets skyld og for at sikre forsyningssikkerheden i Danmark.

Det betyder, at boliger med gas- eller oliefyr snart skal have enten fjernvarme eller en individuel varmepumpe.

”Det er vigtigt for klimaet, at husejerne i Brøndby skifter de fossile brændsler ud med et grønnere alternativ. I Brøndby Strand har I nu en fantastisk mulighed for at blive en del af det fjernvarmenet, der forsyner det meste af Storkøbenhavn med grøn og billig varme.” siger Finn Andersen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby Kommune i brevet. ”Det synes jeg, at I skal overveje - for det er nu, at chancen er her. ”

 

Sidste chance

Med forlængelsen får borgerne i Brøndby Strand syd for jernbanen en sidste chance, for at fremtidssikre deres bolig og tilmelde sig fjernvarme.

Hvis ikke udbygningen af fjernvarmen bliver gennemført nu, kommer muligheden måske aldrig igen.

Ambitionen er, at 0 boliger har gasfyr i 2035. Det er derfor en god idé at overveje, hvilken varmeforsyning, man ønsker at have i fremtiden. Er svaret fjernvarme, så er det nu man skal tilmelde sig.

 

Leveringsaftale skal underskrives

Brøndby Fjernvarme har sendt leveringsaftaler ud til borgerne i Brøndby Strand syd for banen.

For at tilmeldingen til fjernvarme er gældende, skal leveringsaftalen underskrives og sendes til Brøndby Fjernvarme inden d.31. maj. 2024.

Man kan scanne eller tage et billede af sin underskrevne leveringsaftale og sende den til info@b-fjv.dk, aflevere den i postkassen på Brøndby Fjernvarmes adresse, eller personligt i vores administration.

Man kan også aflevere sin underskrevne leveringsaftale og abonnementsordning i Kulturhuset Brønden i Brøndby Strand.

Kontakt Brøndby Fjernvarme, hvis du bor i udvidelsesområdet ikke har modtaget din leveringsaftale på https://www.brondbyfjernvarme.dk/kontakt/ eller tlf. 43 45 20 60.

Mere information om projektet kan findes på Brøndby Fjernvarmes hjemmeside.

 

  

Fordele ved fjernvarme
 

 • Fjernvarme er en stille, tryg, økonomisk og grøn varmekilde
   
 • Fjernvarmeanlægget fylder ikke ret meget
   
 • Mere stabile priser end el og gas
   
 • Boliger med fjernvarme er mere attraktive ved salg
   
 • Varmen kommer fra 85% vedvarende energi

 

   

//